Sivut

keskiviikko 3. elokuuta 2016

Miten meidän koulukisat meni?

Moi! Tänään olisikin vuorossa kilpailupostausta pitkästä aikaa. Olin Artun kanssa Rauman Ratsastajien 1-tason koulukilpailuissa lauantaina 30.7. Mentiin perusmerkin kouluohjelma ihan vain testimielessä, halusin nähdä miten poni toimii aitojen sisällä sekä kuulla tuomarinkin mielipidettä ponista. Lähdin vähän sillä fiiliksellä aamulla tallille, että näh ei kiinnosta, mutta kisojen jälkeen fiilis oli ainakin hieman positiivisempi.

Aamu ei muutenkaan alkanut mitenkään loisteliaasti, sillä olin aamuyöstä onnistunut laittamaan herätyskellon soimaan tunnin liian myöhään. Tallilla olinkin sitten vasta 9.40, eli todella myöhään. Onneksi luokassa minua ennen starttasi myös toinen ratsastaja Artulla, joten poni oli jo valmiina, kun tulin paikalle.



Toisen ratsastajan mentyä ratansa, sain mennä verryttelemään Artun kanssa. Työstin Arttua lähinnä käynnissä, yritin saada sen rennommaksi edestä sekä pehmeämmäksi kyljistä. Poni oli jäykkä, mutta energinen, joka oli oikeastaan hyvä asia. Perusmerkin kouluohjelmassa ratkaisisi kuitenkin enemmän se, kuinka hyvin poni kuuntelee ratsastajaa kuin se, kuinka hyvin poni taipuu tai asettuu. Yritin kuitenkin saada Arttua taipumaan enemmän kulmissa sekä volteilla, jotta saisin ponin ratsastettua radalla mahdollisimman hyvin kulmiin.

Kun luokan ensimmäinen verryttelyryhmä oli saanut suorituksensa tehtyä, saimme siirtyä verryttelemään kouluaitojen sisälle. Arttu jännittyi hieman aitojen sisälle mentäessä, mutta rentoutui nopeasti. Tein paljon ravi - käynti siirtymisiä sekä työstin ravissa volteilla sekä ympyröillä. Arttu kulki suhteellisen hyvin ohjan ja pohkeen välissä, ja täytyy myöntää, ettei poni ole tähän asti koskaan kulkenut yhtä hyvin kuin mitä se verkassa kulki. Itselläni oli hieman paineita kisojen suhteen, koska olin kuitenkin mennyt Artulla vasta kolme kertaa. Mutta jännitys alkoi hälvetä siinä kohdassa, kun huomasin, että poni oikeasti kulki kivasti eikä se keksinyt mitään sen kummempia jekkuja tai vastaavia.




Tunneilla Artun kanssa oli ongelmana oikean laukan nostaminen, joten tein paljon laukannostoja molempiin suuntiin, jotta saisin oikeat laukat nousemaan mahdollisimman hyvin. Oikeaan kierrokseen ei meinannut tuo oikea laukka nousta mitenkään, mutta hetken yrittämisen jälkeen sekin alkoi kuitenkin sujumaan. Tein laukassa muutamia ympyröitä, jonka jälkeen annoin Artun kävellä vapain ohjin verkan loppuun asti.

Olin toinen lähtijä omasta verryttelyryhmästäni, joten sain jäädä kentän päätyyn odottamaan vuoroani. Edeltävän suorituksen aikana työstin Arttua vielä nopeammaksi jalalle sekä koitin saada ponin keskittymään paremmin tekemiseen. Arttua kiinnosti tuntemattomat ponit sekä uudet ihmiset paljon enemmän kuin väistöt ja siirtymiset. Aika kului nopeasti ja ennen kuin huomasinkaan olin jo aitojen sisäpuolella tekemässä viimeiset fiksailut ennen omaa suoritustani. Minulla oli siinä vielä hetki aikaa ennen suorituksen alkua, joten päätin nopeasti ottaa muutamat laukannostot molempiin suuntiin. Halusin varmistaa, että oikeat laukat nousee, ja että Arttu kuuntelee pohjetta.



Rata meni omasta mielestäni todella hyvin, vaikka oma ratsastukseni ei mitään kauhean hienoa ollutkaan. Tuo alkutervehdys meni hyvin, vaikka sinne muutama raviaskel mahtuikin. Muutenkin Arttu oli radalla todella hyvä. Päätin ennen rataa, etten keskity muotoon ollenkaan vaan panostan teiden ratsastamiseen sekä siirtymisten tekemiseen oikeissa kohdissa. Arttu kuunteli radalla hyvin pohjeapuja ja kuunteli muutenkin todella hyvin. Ensimmäisessä laukannostossa tuli ensin väärä laukka, mutta Arttu korjasi sen hyvin, jonka takia tuosta kohdasta ei ihan nollaa pistettä tullut. Laukatkin pysyivät hyvin yllä, joka oli itselleni aika isokin yllätys, koska tunneilla tuon laukan ylläpitäminen oli tuottanut itselleni ongelmia. Poni meni myös laukassa hyvin kulmiin, joka oli myös yksi monista yllätyksistä radan aikana.

Laukkojen välinen lävistäjä tuli vähän hutiloiden ja ponikin kipitti alta, mutta ehkä tuo nopeus oli loppujen lopuksi ihan hyvä asia laukannoston kannalta. Tuo lopputervehdys oli kuitenkin ehdottomasti radan kohokohta! Ponilla yleensä aina laukannostojen kanssa ongelmia, mutta jostain syystä poni kuitenkin päättää nostaa laukan juuri ennen pysähdystä. Anteeks mitä? Noh, mutta mitä pienistä.



Todella tyytyväinen olen Artun suorittamiseen ja täytyy myöntää, etten olisi uskonut ponin suorittavan läheskään näin hyvin. Prosentteja saatiin 63,7 ja tultiin viidenneksi (valitettavasti luokassa sijoittui vain kolme :D ). Näistä kisoista onkin nyt sitten hyvä jatkaa eteenpäin. En tiedä alanko nyt treenaamaan Artun kanssa enemmän, saa nähdä! Tästä ponista kuitenkin tykkään todella paljon. Muistuttaa kieltämättä aika paljon Kartsua, mutta tämä ruunapoika sentään liikkuu eteenpäin toisin kuin Kartsu.

Menin tämän viikon maanantaina Ripalla, josta postausta tulossa myös lähiaikoina huonoilla kuvilla sekä videopätkillä varustettuna. Huominen Carl Freyn estevalmennus peruuntui nyt vähäisen osallistujamäärän takia, harmi sinäänsä, mutta uusi yritys 18.8. Perjantaina taas tuttuun tapaan tiimitunti, josta koitan saada materiaalia postausta varten.

Vielä loppuun toivoisin teiltä postausehdotuksia. Olen kirjoitellut lähinnä pelkästään näitä tuntipostauksia, enkä oikein keksi mitään hyviä postausideoita. Laittakaa siis omia kehiin. Kertokaa myös, mitä mieltä olisitte, jos pitäisin parin viikon päästä lifestyleviikon täällä blogin puolella. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita niin asiallisesta kritiikistä postausehdotuksiin. Mukaan saa toki liittää oman blogin osoitteen, jotta pääsen käymään vastavierailulla. :)