Sivut

torstai 11. elokuuta 2016

Kouluohjelman harjoittelua

Moi! Tänään vuorossa olisi taas vaihteeksi videopainotteinen postaus. Harjoiteltiin nimittäin maanantain tunnilla kouluohjelmaa tiistain koulukilpailuja varten. Kisatkin menivät ihan hyvin ja viikon lopulla tulossa niistäkin postausta. Menin tosiaan Artulla maanantaina sekä tiistaina kilpailuissa. En ole montaa kertaa tällä ponilla vielä päässyt menemään, mutta kyllä se yhteinen sävel alkaa pikkuhiljaa löytymään.

Tunnin alussa teimme itsenäisen verryttelyn noin 15 minuutin sisään harjoitellen kisatilannetta varten. Ratsastin kaikki askellajit läpi ja yritin parhaani mukaan saada Artun kuuntelemaan kaikkia apuja. Pidätteiden kanssa oli hieman ongelmia, koska ruunalla oli meno päällä eikä sitä oikein tuntunut kiinnostavan kouluratsastus sitten ollenkaan. Kun aloin saamaan ponin paremmin ohjan ja pohkeen väliin, aloitin tekemään pysähdyksiä sekä peruutuksia, jotka ovat Artulle vielä vaikeita. Poni kuitenkin teki, mitä siltä pyysin ja muutamia todella hyviä peruutuksiakin tuli. Hän ansaitsi tästä paljon ylimääräisiä kehuja, koska niin hienosti yritti!


Verryttelyn jälkeen muut tunnilla olevat ratsukot siirtyivät kentän päätyyn kouluaitojen ulkopuolelle ja me aloitettiin Artun kanssa tulemaan itse ohjelmaa. Treenattiin siis Helppo C 1:2000 ohjelmaa, joka mentiin myös tiistain kilpailuissa.

Rata alkoi hyvällä suoralla linjalla ja pysähdyskin tuli suhteellisen hyvin, vaikka ponin takajalat jäivätkin ristiin. Pysähdyksen jälkeinen siirtyminen raviin tuli pienellä viiveellä, koska unohdin itse ratsastaa istunnalla ponia eteenpäin. Ensimmäinen lävistäjä, jolle piti ratsastaa askeleen pidennys keventäen, meni omasta mielestäni hyvin eikä Arttu hiipunut kesken lävistäjää vaan teki loppuun asti. Poni vielä kaiken lisäksi hidasti heti pyynnöstä. Kolmikaarinen sitten taas meni miten meni... En taaskaan saanut kaaria läheskään symmetrisiksi, koska unohdin aina joko kääntää ulkopohkeella tai taivuttaa kunnolla sisäpohkeella. Pitkälle sivulle tullut pidennys meni myös hyvin, vaikka en saanutkaan Arttua ratsastettua kunnolla kulmaan.

Tuo pysähdys oli kanssa sujuva, mutta peruutuksesta ei enää voi sanoa samaa. Tarkoituksena oli tulla neljä askelta peruutusta ja lähteä siitä suoraan harjoitusraviin. Olin itse liian hidas pohkeella, jonka takia Arttu peruutti neljän askeleen sijaan kuusi askelta. Seuraava askeleen pidennys lävistäjällä meni taas ihan hyvin, vaikka olisin voinut itse ratsastaa lävistäjän paremmin. Laukat sujuivat ihan hyvin myös, vaikka molemmat laukkaympyrät olivatkin aivan liian epäsymmetrisiä. Artun kanssa tuo laukan nostaminen on välillä hankalaa, koska poni tarjoilee mielellään vääriä laukkoja. Nyt kuitenkin molemmilla kerroilla nousi oikea laukka, jes. Loppuun tullut voltti oli omasta mielestäni sujuva ja tuo viimeinen linjakin suora, vaikka pysähdys olikin hutiloidusti ratsastettu.



Toinen kerta ei sitten mennytkään enää niin hyvin. Tuo ensimmäinen linja oli taas sujuva ja pysähdys tuli oikeaan kohtaan. Lävistäjän askeleen pidennys oli ensimmäisellä kerralla laiska enkä saanut lävistäjää ratsastettua loppuun kunnolla. Kolmikaarinen meni toisella yrittämällä paremmin, vaikka viimeinen kaari olikin liian pieni. Pitkän sivun askeleen pidennys meni hyvin. Pysähdyksessä Arttu pääsi valumaan radalta hieman ulos ja peruutuksessa ratsastin taas itse väärin. Jäin hieman ohjaan kiinni yrittäessäni saada Arttua siirtymään takaisin raviin, jonka takia siihen tuli muutama ylimääräinen peruutusaskel. Lävistäjällä oli sama juttu kuin aiemminkin, pidennys oli hieman laiskahko eikä poni edennyt tarpeeksi.

Oikeaan kierrokseen laukka nousi hyvin ja laukkaympyräkin oli jo melkein oikein kokoinen ja muotoinen. Lävistäjällä laukka lähti hiipumaan, mutta Arttu kuitenkin laukkasi lävistäjän loppuun. Vasenta laukkaa en heti saanut nostettua, koska nostin liikaa ulkojalalla, jonka takia Arttu nosti väärän laukan. Asiaa korjatessani unohdin ratsastaa ympyrää, jonka takia toinen puoli ympyrästä oli liian iso. Toisella lyhyellä sivulla Arttu rikkoi raville, koska en pitänyt ulkopohjetta tarpeeksi ponin kyljessä kiinni ja Arttu pääsikin valumaan hieman liikaa ulos. Sain laukan nostettua uudestaan sekä lävistäjän ratsastettua kuitenkin ihan hyvin. Tuo viimeinen harjoitusravipätkä ja voltti menivät omaan silmään paremmin tällä toisella kerralla. Myös tuo lopputervehdys meni paremmin toisella kerralla.


Tällainen postaus tänään! Huomenna olisi muuten taas tiimitunti ja tarkoituksena olisi hypätä. Itse kun en mikään esteratsastaja ole toivoisin, että saisin hypätä Artulla, joka vaikuttaa esteilläkin sellaiselta turvalliselta ja suhteellisen helpolta, jonka kanssa olisi varmasti kiva hypätä. Siitä on nimittäin ihan kiitettävästi aikaa, kun viimeksi kunnolla hyppäsin. Tai no, eilen kävin hyppäämässä Helmin hevosella Villellä, josta on tulossa pieni kooste tubeen vielä tämän viikon puolella myöskin.

Mulla alkoi koulukin tänään enkä ole kauhean innoissani tuosta mun lukujärjestyksestä. Neljä kolmen päivää ja yksi yhden päivä sekä kolme aamua niin, että tulen yhdeksäksi ja kaksi kahdeksaksi. Ei kuulosta sinäänsä pahalta, mutta tapa, miten aineet on tänä vuonna jakaantunut ei ole mikään paras mahdollinen. Kiire mulla varmasti tulee olemaan kaikkien koulujuttujen sekä harrastuksien kanssa, mutta eiköhän tämä tästä. :D

6 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus ja teidän menokin näyttää tosi kivalta! :)

    jojojapete.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Niinjoo, ja milloin teet postauksen siitä linkkaa blogisi, jutskasta? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on nyt työn alla ja koitan tässä viimeistään ensi viikon alussa julkaista! ;)

      Poista
  3. Todella kiva postaus ja toi rata meni omaan silmään, aikas hyvin. Arttu on todella kaunis, harvoin näkee kokovalkeaa vuonista.

    http://jennynkisajaratsastusblogi.blogspot.fi

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita niin asiallisesta kritiikistä postausehdotuksiin. Mukaan saa toki liittää oman blogin osoitteen, jotta pääsen käymään vastavierailulla. :)